مقالات راهنمای خرید فرش

راهنمای خرید فرش

راهنمای خرید فرش

فهرست

یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین عناصر تشکیل‌دهنده دکوراسیون داخلی منازل که می‌تواند در ایجاد هارمونی بین عناصر دیگر موجود در فضا نقش بسیار مهمی را ایفا کند، فرش است. بسیاری از افراد در هنگام خرید فرش تنها به ظاهر، قیمت و ابعاد آن توجه می‌کنند و مشخصات دیگر فرش را در نظر نمی‌گیرند که همین موضوع می‌تواند در آینده برای آنان مشکل‌ساز شود. بدین منظور سعی کردیم که مهم‌ترین نکاتی که باید در این مورد بدانید و رعایت کنید را در قالب راهنمای خرید فرش به شما عزیزان بگوییم. با ما همراه باشید!

فرش دستباف ابریشم یکی از نفیس ترین و ارزشمندترین جلوه‌ های هنر اصیل ایرانی.

آشنایی با انواع فرش

فرش‌ها را می‌توان از لحاظ تار و پود و جنس، از نظر سبک محلی، از نظر شیوه بافت، شکل هندسی، ظرافت، رنگ و همچنین از نظر ممتازبافی و امور تزئینی به دسته‌های مختلفی تقسیم‎‌بندی کرد. از معروف‌ترین فرش‌های موجود در بازار می‌توان به انواع فرش‌های ماشینی، دستباف و ابریشمی اشاره داشت. از آن‌جایی که فرش‌های ماشینی به علت قیمت پایین‌تر و مدل‌های متنوع‌تر طرفداران بسیار زیادی دارند، در این راهنمای خرید فرش می‌خواهیم با انواع مختلف آن‌ها آشنا شویم.

آشنایی با انواع فرش ماشینی

یکی از اصلی‌ترین نکاتی که اشاره به آن در راهنمای خرید فرش ضروری است، آشنایی با انواع فرش ماشینی است؛ چرا که هر کدام از فرش‌های ماشینی از خصوصیات، مزایا و معایبی برخوردار هستند که با در نظر گرفتن آن‌ها می‌توانید خرید بهتری را تجربه کنید.

برای آگاهی از قیمت فرش جفت دستباف از سایت آریاس دیدن کنید.

آشنایی با انواع فرش ماشینی

۱. فرش ماشینی اکریلیک

فرش‌های ماشینی اکریلیک جزو پرفروش‌ترین و محبوب‌ترین فرش‌های ماشینی محسوب می‌شوند. الیاف مصرفی فرش‌های اکریلیک شباهت زیادی به پشم داشته و از لطافت و نرمی بالایی برخوردار هستند؛ علاوه بر این، این فرش‌ها معمولاً بسیار بادوام بوده و در برابر ساییدگی مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهند.

اما لازم به ذکر است که این فرش‌ها در مقایسه با سایر فرش‌های ماشینی از قیمت بالاتری برخوردار بوده و اگر لکه روغنی روی سطح آن‌ها ایجاد شود به سادگی تمیز نخواهد شد.

۲. فرش ماشینی پلی استر

نوع دوم فرش ماشینی که جا دارد در راهنمای خرید فرش به آن اشاره‌ای داشته باشیم، فرش پلی استر است. فرش‌های پلی استر از درخشندگی بالایی برخوردار بوده و عموماً تحت عنوان ابریشم مصنوعی نیز شناخته می‌شوند. از ویژگی‌های فرش‌های پلی استر می‌توان به ضد حساسیت بودن آن‌ها اشاره کرد؛ بنابراین این فرش‌ها می‌توانند برای فضاهایی با حساسیت بالا مثل اتاق خواب کودک گزینه مناسبی محسوب شوند. ناگفته نماند که فرش‌های پلی استر در مقایسه با فرش‌های اکریلیک بسیار ارزان‌تر هستند.

۳. فرش ماشینی پلی پرولین

فرش‌‌های پلی پرولین یکی دیگر از انواع فرش‌های ماشینی هستند که عموماً از الیاف مصنوعی تولید می‌شوند و از قیمت ارزانی نیز برخوردارند. میزان جذب رطوبت در این نوع از فرش‌ها بسیار پایین است. البته ناگفته نماند که فرش‌های پلی پرولین در مقایسه با سایر مدل‌های فرش‌های ماشینی کمتر آسیب می‌بینند و در نتیجه از طول عمر بیشتری برخوردارند؛ اما متأسفانه این فرش‌ها لطافت و نرمی خود را به مرور زمان از دست می‌دهند و اگر لکه روغنی بر روی سطح آن‌ها ایجاد شود به راحتی از بین نخواهد رفت.

راهنمای خرید فرش

پیش از خرید هر محصولی لازم است که با نکات طلایی خرید آن آشنا شوید تا بتوانید خریدی هوشمندانه و لذت‌بخش را تجربه کنید. در رابطه با خرید فرش نیز نکاتی وجود دارد که توجه به آن‌ها بسیار حائز اهمیت است. مثلاً شما باید قبل از خرید فرش بدانید که دقیقاً می‌خواهید فرش مورد نظر چه مقدار فضا را پوشش دهد. متأسفانه برخی از افراد به این موضوع بی‌توجه بوده و اصطلاحاً به صورت چشمی حدس می‌زنند که کدام فرش برای چه محیطی مناسب است. از این‌رو تصمیم داریم که در ادامه با نکات طلایی خرید فرش به طور مفصل آشنا شویم.

راهنمای خرید فرش

نکات طلایی راهنمای خرید فرش

  • اولین نکته‌ای که در راهنمای خرید فرش توجه به آن بسیار اهمیت دارد آشنایی با انواع فرش است. زمانی که انواع مختلف فرش ماشینی، دستباف، ابریشمی با الیاف مختلف اکریلیک، پلی استر، پلی پرولین و… را بشناسید می‌توانید بر اساس بودجه خود بهترین فرش را انتخاب کنید.
  • نکته بعدی توجه به تراکم فرش است. اگر به دنبال فرشی هستید که بتواند در برابر عوامل مختلف و تردد زیاد مقاومت بسیار خوبی از خود نشان دهد، باید فرشی را انتخاب کنید که میزان تراکم آن بالا باشد. به طور معمول تراکم فرش‌های ماشینی در ۳۰۰، ۴۰۰، ۵۰۰، ۶۰۰، ۱۴۰۰۰، ۱۰۰۰، ۹۰۰، ۸۰۰، ۷۰۰، ۲۵۵۰، ۳۰۰۰، ۳۲۰۰ و ۴۵۰۰ رج خلاصه می‌شود. اگر بخواهید اطلاعات بیشتری در مورد تراکم فرش به دست آورید، می‎‌توانید مقاله «تراکم فرش به چه معناست» از فروشگاه فرش آریاس را مطالعه کنید.
  • توجه به شانه فرش نیز می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد. به طور کل در بازار انواع فرش‌های ماشینی با شانه‌های ۲۲۰، ۲۵۰، ۲۸۰، ۳۲۰، ۳۸۰، ۴۰۰، ۴۴۰، ۵۰۰، ۷۰۰، ۱۰۰۰، ۱۲۰۰، ۱۵۰۰ و همین‌طور ۱۶۰۰ وجود دارند که می‌توانید بر حسب بودجه خود یکی از آن‌ها را برگزینید.

نکات طلایی راهنمای خرید فرش

  • عدم پرزدهی، آنتی باکتریال بودن، میزان لطافت و گارانتی فرش نیز از جمله مواردی هستند که باید در راهنمای خرید فرش به آن‌ها دقت داشته باشید.
  • اگر فضای منزل شما کوچک است، توصیه می‌کنیم که برای بزرگ‌تر نشان دادن منزل خود فرش‌های رنگ روشن بخرید. رنگ روشن سبب بزرگ‌تر و دلبازتر نشان دادن منزل شما می‌شود.
  • مورد بعدی که در راهنمای خرید فرش باید در نظر گرفته شود، کیفیت نخ است. نخ به‌کار رفته در فرش موردنظر با کیفیت آن ارتباط مستقیم دارد؛ بنابراین بهتر است که در هنگام خرید فرش از فروشنده بپرسید که نخ به‌کار رفته در تولید فرش موردنظر از چه جنسی است. ناگفته نماند که هراندازه کیفیت نخ بالاتر باشد، به همان میزان فرش مقاوم‌تر خواهد بود.

انتخاب فرش

سخن پایانی

مطالعه راهنمای خرید فرش ماشینی می‌تواند در هنگام خرید بسیار کمک‌کننده باشد. در این مطلب سعی کردیم که جنبه‌های مختلف خرید فرش را مورد بررسی قرار دهیم تا شما عزیزان بتوانید خریدی لذت‌بخش و مفید را تجربه کنید. فرش یکی از مهم‌ترین لوازم خانگی محسوب می‌شود که ابعاد، کیفیت و ظاهر آن می‌تواند سبب ایجاد فضایی دلنشین یا آزاردهنده شود! بنابراین باید موقع خرید حتما فاکتورهای گفته شده را در نظر داشته باشید تا بتوانید فرشی را خریداری کنید که از هر نظر بی‌نقص باشد. فرش‌های ماشینی به سه دسته اکریلیک، پلی استر و پلی پرولین تقسیم‌بندی می‌شوند که هرکدام مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند. شما عزیزان می‌توانید با در نظر گرفتن خصوصیات هر کدام از آن‌ها و همچنین بودجه‌ای که در اختیار دارید بهترین و مناسب‌ترین فرش را برای منزل خود خریداری کنید.

سوالات متداول

آیا برند تولیدکننده فرش در قیمت آن تأثیرگذار است؟

بله، برندهای مشهور تولیدکننده فرش در فرآیند تولید محصولات خود از بهترین و مرغوب‌ترین مواد اولیه استفاده می‌کنند و کیفیت بالای فرش برای آنان بسیار مهم است. همان‌طور که می‌دانید هیچ ارزانی بی‌دلیل نیست! بنابراین پیشنهاد ما به شما عزیزان این است که حتما از برندهای معروفی که علاوه بر داشتن مهر استاندارد، نام و نشان درست و حسابی نیز دارند فرش خریداری کنید.

فرش جدید خریده‌ام و نمی‌دانم با فرش قبلی چه‌کار کنم؟

اگر به هر دلیلی از فرش ماشینی خود استفاده نمی‌کنید و قصد فروش آن را هم ندارید، پیشنهاد ما به شما عزیزان این است که آن را کاملاً لوله کرده و در گوشه‌ای از خانه به دور از رطوبت قرار دهید تا طول عمر آن حفظ شود.

کدام طرح فرش با دکوراسیون داخلی منزل من سازگاری بیشتری دارد؟

اگر از طرح فرش مطمئن نیستید و نمی‌دانید که کدام یک از فرش‌ها سبب ایجاد جلوه‌ای زیباتر در منزل شما می‌شود، رنگ مبلمان و پرده‌ها را در نظر بگیرید و بر اساس آن و سلیقه‌ای که دارید یک فرش ساده یا پر نقش و نگار را برگزینید.

دیدگاهتان را بنویسید