مقالات آموزش نگهداری از فرش

پرز دادن فرش: چرا فرش ماشینی پرز می دهد؟

چرا فرش پرز می دهد؟

فهرست

در اکثر مواقع پس از آن که نسبت به خرید فرش ماشینی اقدام کرده و فرش را در منزل یا هر محوطه دیگری پهن می کنیم، شاهد پرز دادن فرش هستیم که اتفاقا در روزها یا هفته های اول بیشتر نیز به چشم می آید. یکی از دلایل پر زدن فرش های ماشینی الیافی است که در هنگام بافت فرش از آن استفاده شده. در واقع زمانی که برای تولید فرش از آب و روغن کافی استفاده نشده باشند یا دستگاه‌های تولید فرش که بافت فرش به وسیله آن ها صورت می گیرد، تنظیم درستی نداشته باشند، پس از استفاده اولیه از فرش های ماشینی شاهد پرزدهی آن ها هستیم.

همین‌طور در صورتی که آهار مناسب فرش های ماشین شکل نگرفته باشد و تثبیت حرارتی به اندازه کافی انجام نشده باشد پرزدهی بیشتری را تجربه خواهیم کرد. از این روی در سال های اخیر شرکت های تولید کننده فرش های ماشینی موارد فوق را جهت کاهش پرزده این فرش‌ ها مورد نظر قرار داده‌ اند. پیشنهاد می کنیم از فرش عشایری دستباف دیدن کنید.

عوامل موثر در میزان پرز دادن فرش ماشینی کدامند؟

از عواملی که باعث شدت و ضعف پرزدهی فرش های ماشینی می شوند، می توان به مواردی چون نخ زمینه، کیفیت الیاف، نوع نخ، ساختمان نخ، میزان آهار خوردن، میزان استفاده از آب و روغن، کیفیت آهار و غیره اشاره کرد.

به علاوه اینکه تراکم و تعداد شانه فرش چقدر باشد، یکی از عواملی خواهد بود که میزان پرزدهی فرش های ماشینی را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد. به طور معمول فرش های شانه ۷۰۰ و شانه ۱۰۰۰ دارای میزان پرز دادن بیشتر در مقایسه با فرش های شانه ۱۲۰۰ هستند.

این نکته را در نظر بگیرید با توجه به اینکه جنس اکریلیک برای فرش های ماشینی مورد استفاده قرار می گیرد تا حدودی پرزدهی آن ها طبیعی بوده و نمی‌ توان انتظار داشت که پس از استفاده از یک فرش ماشینی نو هیچگونه پرزدهی از آن شاهد نباشیم. اما چیزی که می خواهیم با خرید فرش ماشینی مناسب، این میزان پرز دادن به حداقل رسیده و یا طول زمان کمتری پرزهای فرش ماشینی دیده شود.

جهت مشاهده انواع فرش ماشینی زیبا بر روی لینک کلیک کرده و از محصولات دیدن کنید.

پرز دادن قالی

چطور پرز دادن فرش را از بین ببریم؟

برای از بین بردن پرز دادن فرش ها روش های ساده ای وجود دارد.

یکی از بهترین روش‌ ها جارو کشیدن مداوم و در فاصله زمانی های کوتاه نسبت به یکدیگر است. در صورتی که شما بتوانید هر روز یا حداقل هفته سه تا چهار بار در هفته فرش‌ های ماشینی نو را جارو کشیده و به خوبی تمیز کنید، پرزدهی آن ها به حداقل رسیده و خیلی زودتر شاهد رسیدن فرش وضعیت مطلوب و نرمال خواهید بود.

از این ها گذشته به خاطر داشته باشید که جارو کردن صحیح فرش باعث بالا رفتن طول عمر آن شده و سلامت فرش ماشینی را نیز تضمین می‌کند. دقت داشته باشید که باید جارو کردن فرش به روش صحیح و استاندارد انجام شود تا صدمه ای به فرش ماشینی یا حتی فرش های دستباف وارد نشود. در صورتی که بتواند فرش ماشینی را به درستی جارو کشیده و در فاصله زمانی های مناسب نسبت به انجام این کار اقدام کنید، شاهد کاهش پرزدهی فرش خواهید بود. به این منظور پیشنهاد می‌ کنیم در هفته اول پس از خرید فرش حداقل روزی دوم یک مرتبه فرش را جارو بکشید. پیشنهاد میکنیم مقاله دیگر سایت آریاس با عنوان منظور از رفوگری یا ترمیم فرش چیست؟ را مطالعه کنید و اطلاعات بیشتری از حل مشکلات مربوط به فرش به دست آورید.

چطور پرز دادن فرش را از بین ببریم؟ 

بهتر است برای رسیدن به نتیجه ایده آل درجه موتور جارو برقی را روی سرعت کم قرار دهید تا به آرامی و ملایمت بیشتری جارو کشیدن انجام شود و این حرکت جارو کشیدن را به صورت صحیح و متناوب پیش ببرید تا کاملاً پرزها جدا شده و فرش درخشان و تمیز شود.

یکی دیگر از روش های حذف پرزهای فرش ماشینی استفاده از دستمال مرطوب است. در صورتی که یک دستمال بدون پرز یا حوله بدون پرز مرطوب را روی فرش بکشید و حرکات منظم را دنبال کنید، پرزهای فرش کم شده و توصیه می شود که پیش از جارو کشیدن از این روش حوله مرطوب روی فرش کمک بگیرید.

استفاده از فوم مخصوص کاهش پرز فرش

همین طور در بازار محصولات به عنوان فوم نگهدارنده فرش برای کاهش پرزدهی فرش های ماشینی وجود دارند که شما می توانید از این فوم ها برای کاهش پرزها کمک بگیرید. به علاوه فرم های نگهدارنده فرش به تمیز کردن فرش ها و همین طور بالا بردن طول عمر آن ها کمک می‌ کند.

خرید فرش ماشینی بدون پرز

با توجه به نارضایتی مشتریان از پرز دادن فرش های ماشینی، برخی از تولیدکنندگان و بافندگان فرش های ماشینی بدون پرز یا با موارد دیگر ضدحساسیت تولید کرده اند. در صورتی که بتوانید فرش مورد نظر خود را از میان فرش های ماشینی بدون پرز انتخاب و خریداری کنید میزان پرزهای فرش به حداقل رسیده و کمتر این موضوع را شاهد هستید.

دیدگاهتان را بنویسید