مقالات آموزش نگهداری از فرش

ترمز فرش چیست؟

ترمز فرش چیست

فهرست

بسیاری از ما نمی‌دانیم که ترمز فرش چیست و چه کاربردی دارد. این وسیله ارزان و گاهی کوچک، از لیز خوردن فرش و حوادث بزرگ بعد از آن جلوگیری می‌کند. برای بیشتر خانه‌های امروزی که از سنگ یا سرامیک برای پوشش کف استفاده می‌شود، خرید ترمزگیر فرش ضرورت دارد.

در این مقاله بعد از معرفی ترمز فرش و انواع آن به کاربردها و نکات مهم برای خرید این وسیله هم اشاره خواهیم کرد. فراموش نکنید که نام آن فقط ترمز فرش است و برای هر نوع کف‌پوشی از قالی نفیس گرفته تا گلیم، جاجیم و موکت می‌توانید از آن استفاده کنید.

مجموعه ای از زیباترین فرش جفت دستباف را تماشا کنید.

چگونه از لیز خوردن فرش جلوگیری کنیم؟

ترمز فرش یکی از ابزار بسیار کاربردی برای فرش است که از حرکت و جابه‌جایی آن جلوگیری می‌کند؛ بنابراین در پاسخ به سوال پر تکرار ترمز فرش چیست باید گفت که ترمزگیر فرش یک مانع برای جلوگیری از لیز خوردن موکت و فرش با چسباندن فرش به زمین یا ایجاد اصطکاک است. از این وسیله می‌توان زیر فرشی که در راه‌پله‌ها، پذیرایی و … پهن کرده‌اید یا برای ثبات فرش روی سطوح مختلفی چون سرامیک، سنگ، پارکت و … استفاده کرد. نکته دیگر اینکه ترمز فرش اغلب از جنس فلز، پلاستیک، چسب و سیلیکون تولید می‌شود.

فراموش نکنید که جمع شدن فرش به دلیل لیز و سر بودن یک سطح، علاوه بر اینکه روی زیبایی محیط اثر دارد، باعث می‌شود فضای مدنظر شما نامرتب به چشم بیاید. همچنین باعث بروز حوادثی چون زمین خوردن و گاهی شکستگی استخوان می‌شود.

چگونه از لیز خوردن فرش جلوگیری کنیم؟

 

دلیل لیز خوردن فرش و ضرورت استفاده از ترمز فرش چیست؟

در گذشته فرش‌ها به دلیل نوع بافت و مواد مورد استفاده دارای وزن بسیار بالایی بودند. برای همین احتمال لیز خوردن آن‌ها کم بود و در اصل وزن بالای آن‌ها باعث می‌شد تا به‌عنوان عامل ثبات فرش روی هر سطحی عمل کند. در واقع فرش دستباف و قدیمی به ‌قدری سنگین بودند که حتی با دست هم نمی‌شد به‌ راحتی آن‌ها را جابه‌جا کرد، چه برسد به اینکه روی سطح لیز بخوردند.

حالا دیگر فرش‌های سنگین قدیمی جای خود را با فرش‌های سبک و فانتزی داده‌اند و بعد از پهن کردن آن‌ها روی کف‌پوش سنگی و سرامیکی، شاهد جابه‌جایی و لیز خوردن آن‌ها هستید. همچنین ابعاد این فرش‌ها نیز کوچک شده و باعث می‌شود تا سبک‌تر باشند و خیلی راحت روی سطوح مختلف جابه‌جا شوند. دلیل بروز این‌گونه اتفاق به خاطر دو عامل مهم است:

دلیل لیز خوردن فرش و ضرورت استفاده از ترمز فرش چیست؟

صاف بودن سطح زیرین فرش

صاف و یکدست بودن سطح زیر فرش، یکی از اصلی‌ترین دلایل نیاز به ترمزگیر فرش است. هرچه سطح زیر فرش صاف و صیقلی‌تر و از موادی چون سنگ و سرامیک استفاده شده باشد، اصطکاک فرش شما با سطح حداقلی خواهد بود. اگر کف خانه شما هم ‌چنین سطح صافی دارد، نیاز است بدانید که ترمز فرش چیست و چگونه باید از آن استفاده کرد.

جنس نخ مورد استفاده برای بافت فرش

جنس الیاف و نخی هم که برای بافت فرش استفاده می‌شود، عامل مهمی است که در جمع شدن فرش و لیز خوردن آن اثر دارد. به‌طور مثال فرش‌هایی که با استفاده از نخ پلاستیکی بافته می‌شوند کمترین میزان اصطکاک با کف را دارند. برای همین شاهد سرخوردن آن‌ها هستید. شما می‌توانید به بازار آنلاین فرش آریاس سری بزنید و تنوع انواع فرش با الیاف طبیعی و نخ را ببینید.

نصب ترمز فرش چه مزایایی دارد؟

حال که می‌دانید ترمز فرش چیست و چرا باید از آن استفاده کرد، بهتر است به مزایای استفاده از آن هم نگاهی بیندازیم. با نگاهی به مزایای استفاده از آن تردیدهای شما برای خرید این وسیله کاربردی رفع می‌شود.

نصب ترمز فرش چه مزایایی دارد؟

 

۱- کمک به زیبایی محیط خانه

صحنه‌ای را تصور کنید که روی فرش ابریشم قم نشسته‌اید و به دیوار یا مبل تکیه داده‌اید تا فیلمی را تماشا کنید. با هر جابجایی شما فرش لیز می‌خورد و گاهی جمع می‌شود. یا پادری و قالیچه‌های کوچکی را تصور کنید که بعد از هر بار قدم گذاشتن روی آن جمع می‌شوند. اینجا است که منظره ناخوشایندی ایجاد می‌شود و مجبورید مدام فرش را مرتب کنید. با خرید و نصب ترمزگیر فرش این مشکل برای همیشه حل خواهد شد.

۲- کاهش حوادث در خانه

هیچ‌ چیزی چون یک فرش که روی سطح صاف لیز می‌خورد و جمع می‌شود، نمی‌تواند حادثه‌آفرین باشد. یکی از مزایای اصلی استفاده از ترمز فرش در خانه، کاهش این‌گونه حوادث است. به ‌خصوص اگر کودکی بازیگوش در خانه دارید که مدام در حال دویدن است، لیز خوردن فرش ممکن است برای او خطرناک باشد. برای همین خرید ترمز فرش را باید در اولویت‌های خود قرار دهید.

۳- کمک به عمر بیشتر فرش بدون آسیب به آن

اغلب ترمزهای فرش از جنسی ساخته می‌شوند که به الیاف فرش آسیب نرسانند، به شکلی که حتی برای فرش‌های قدیمی هم با خیال راحت بتوان از آن استفاده کرد. همچنین در جواب به این سوال که مزایای استفاده از ترمز فرش چیست باید به این نکته مهم اشاره کرد که کاهش تا خوردن و جمع شدن فرش به عمر بیشتر آن کمک می‌کند.

۴- قیمت مناسب و عمر طولانی

ترمزهای فرش به‌ خصوص از جنس پلاستیکی و سیلیکونی دارای عمر طولانی هستند و بعد از شستشو قابلیت چسبندگی خود را از دست نمی‌دهند. همچنین از قیمت مناسبی برخوردارند که با توجه به مزایای گفته ‌شده ارزش خرید بالایی به آن‌ها می‌بخشد. در واقع شما با یک وسیله ارزان و خوش قیمت از بروز حوادث جدی در خانه جلوگیری می‌کنید که ممکن است شما را متحمل هزینه‌های زیادی کند.

۵- قابل‌استفاده در محیط‌های مختلف

یکی دیگر از مزایای ترمز فرش این است که انواع مختلفی دارد و برای همین می‌توانید از آن در محیط‌های مختلف خانه چون راه‌پله، پذیرایی، اتاق‌خواب و حتی برای پادری جلوی در حمام و … استفاده کنید. همچنین ترمز فرش در ابعاد مختلف تولید می‌شود که کاربرد آن را در محیط‌های مختلف و برای فرش‌ها با اندازه‌های متنوع بسیار آسان کرده است.

انواع ترمز فرش

بسیاری از کارخانه‌های تولید فرش بعد از بافت، دور قالی را با یک نوار چرمی می‌پوشانند که برای جلوگیری از لیز خوردن فرش است. با این‌ وجود به ‌مرور زمان این نوار چرمی از بین می‌رود و نیاز به خرید ترمزگیر فرش است. شاید هم فرش از ابتدا نوار چرمی نداشته باشد و شما نیاز داشته باشید که از همان ابتدا یک ترمز فرش بخرید. انواع مختلفی از این محصول در بازار وجود دارد که پرفروش‌ترین و معروف‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:

انواع ترمز فرش

 

مدل گیره‌ای یا فلزی

این مدل ترمز فرش به اسم ترمز موکت و ترمز موکت پله هم شناخته می‌شود. از آنجایی‌که بخشی از آن روی فرش یا موکت قرار می‌گیرد از نظر ظاهری جذاب نیست و برای همین بهتر است برای فرش یا موکتی که روی پله پهن می‌شود و ارزش بالایی هم ندارد از آن استفاده کنید. همچنین برای جلوگیری از جمع شدن موکت زیر فرش هم وسیله‌ای کاربردی است و نمای بدی به خانه نمی‌دهد.

 

مدل رولی یا توری

یکی دیگر از ترمزهای فرش پرفروش و رایج در بازار مدل رولی یا توری است. این نوع محصول جزو دسته غیر چسبی قرار دارد و اغلب از جنس پلاستیک سیلیکونی ساخته می‌شود. اگر برای شما هم سوال شده که کاربرد این نوع ترمز فرش چیست؟ باید گفت که برای قالیچه‌های کوچک و پادری‌های جلوی حمام، سینک آشپزخانه و … کاربرد دارد.

 

مدل چسبی

یکی دیگر از مدل‌های ترمزگیر فرش که جزو محصولات محبوب و پرفروش است، مدل چسبی نام دارد. این مدل ترمز فرش به دلیل چسبندگی بالا هم به فرش و هم به کف باعث می‌شود تا از تکان خوردن فرش جلوگیری شود. البته یکی از معایب آن باقی ماندن رد چسب روی کف یا فرش است که به‌راحتی می‌توان آن را پاک کرد و از این بابت نگرانی نداشته باشید.

یکی از انواع این نوع ترمز فرش مدل سه گوش است که به گوشه‌های فرش چسبانده می‌شود. این مدل ترمز فرش دارای دندانه‌های پلاستیکی ریزی در یک سمت است که اصطکاک ایجاد کرده و از لیز خوردن فرش جلوگیری می‌کند.

 

نحوه استفاده از انواع ترمز فرش

اگر برای شما هم سوال پیش‌آمده که روش استفاده از ترمز فرش چیست، باید به ساختار و مدل آن توجه داشته باشید. برخی از مدل‌ها را تنها باید زیر فرش پهن کرد و نیازی به چسب و گیره فلزی ندارد. در واقع استفاده از ترمز فرش‌های فلزی و توری قلق خاصی ندارد و خیلی راحت می‌توانید آن‌ها را روی فرش سفت کرده یا زیر آن پهن کنید؛ اما اگر ترمز چسبی را انتخاب کرده‌اید برای نصب آن باید مراحلی که در ادامه گفته می‌شود را طی کنید.

نحوه استفاده از انواع ترمز فرش

 

طریقه نصب ترمز فرش

  1. مرحله یک تمیز کردن سطح اتصال چسب: اگر این محصول را به تازگی خریده‌اید اما نمی‌دانید بهترین روش نصب ترمز فرش چیست، باید قبل از هر کاری سطحی که فرش روی آن قرار می‌گیرد را تمیز کنید. یک دستمال خیس بردارید و بعد گردوغبار زمین را به‌ صورت کامل پاک کنید. فراموش نکنید انجام این کار برای چسبندگی بهتر ضروری است و دوام چسب ترمز را هم تا حد زیادی بالا می‌برد.
  2. مرحله دوم نصب ترمز فرش و چسباندن روی کف: روکش بخش چسبی ترمز را جدا کرده و آن را به فرش یا پادری بچسبانید. بعد به‌آرامی فرش را رها کنید تا روی زمین قرار بگیرد. اگر از نوع چسب دو طرفه است باید روکش بخش دوم را هم بردارید. بعد روی آن بایستید یا محکم دست بکشید تا هوای زیر چسب خارج شود و به‌درستی روی زمین بچسبد.

 

موارد کاربردی ترمز فرش

تا اینجای کار در مورد اینکه بهترین روش نصب و استفاده از ترمز فرش چیست صحبت شد؛ اما کاربردهای که این وسیله دارد هم می‌تواند برای شما جذاب باشد. اصلی‌ترین و مهم‌ترین کاربرد آن برای هر نوع کف‌پوشی است که وزن سبکی دارند و ثابت روی زمین قرار نمی‌گیرند؛ از گلیم گرفته تا فرش‌های فانتزی و فرشینه‌ها.

از دیگر کاربرد‌های آن می‌توان به ثابت نگه‌داشتن بک‌دراپ‌های پارچه‌ای و تابلو فرش روی دیوار اشاره کرد. همچنین برای فضاهایی چون اتاق کودک که لیز خوردن فرش می‌تواند باعث آسیب به فرزند شما شود هم بسیار کاربردی است. نکته مهم دیگر اینکه برای انواع پادری هم می‌توانید از ترمزگیر فرش استفاده کنید. با این توضیحات استفاده از آن برای موارد زیر توصیه می‌شود:

  • موکت راه‌پله
  • انواع پادری
  • قالیچه‌های کوچک و سبک ‌وزن
  • تابلو فرش و بک‌دراپ‌های پارچه‌ای
  • هر نوع فرشی از فانتزی تا قدیمی و فرش‌های ماشینی

موارد کاربردی ترمز فرش

 

سخن پایانی

در این مقاله از سایت آریاس سعی شد تا به این پرسش پرتکرار مخاطبان که ترمز فرش چیست و چه کاربردهایی دارد، پاسخ کامل و جامعی بدهیم. همچنین مزایا و ضرورت استفاده از آن را هم بررسی کردیم تا در صورت تردید برای خرید آن قانع شوید که چرا به این وسیله نیاز دارید. درصورتی‌که هنوز پرسشی در ذهن دارید بهتر است در بخش نظرات آن را با ما در میان بگذارید.

 

سوالات متداول

۱- بهترین مدل ترمزگیر فرش کدام است؟

این نکته به نوع نیاز و کاربرد آن بستگی دارد. برای محیط‌های نمناک که چسبندگی ترمز فرش خیلی زود از دست می‌رود، مدل توری بهترین انتخاب است. همچنین برای راه‌پله ترمز فرش فلزی بهترین انتخاب است.

۲- آیا می‌توان از چسب حرارتی به عنوان ترمز فرش استفاده کرد؟

جواب این سوال هم بله و هم خیر است. در صورتی‌ که فرش شما از جنس پلاستیکی باشد حرارت این چسب به الیاف فرش آسیب می‌زند؛ در غیر این صورت می‌توانید از آن استفاده کنید.

۳- قیمت ترمز فرش چقدر است؟

قیمت این محصول به عوامل متعددی از جمله مدل، کیفیت تولید، تعداد مورد نیاز یا متراژ، برند تولیدکننده و مواردی از این‌ دست بستگی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید