فهرست
اگر برای خرید فرش جدید به یک فروشگاه مراجعه کنید با اصطلاحات مختلفی روبرو میشوید، بهطور مثال فرش فانتزی، بلژیکی، فریز و … . ممکن است با شنیدن این اسامی سوال برایتان ایجاد شود که فرش فانتزی چیست؟ قبل از پرداختن به این موضوع بد نیست بدانید که یکی از اصلیترین ویژگیهایی که طراحان فرش همواره به دنبال آن هستند، تولید محصولی متناسب با نیاز و سلیقه افراد مختلف جامعه است. فرشهای مدرن و فانتزی امروزی از جمله محصولاتی هستند که برای پاسخگویی به نیاز و سلایق افراد جامعه تولید شدهاند.
قطعاً طرحهای جدید فرش برای خریداران مزایا و معایبی به همراه خواهد داشت. در این مقاله پس از معرفی کلی و شناخت این نوع فرش، به سراغ معرفی انواع فرش فانتزی میرویم تا مشخصات اصلی آن، مزایا و معایب هرکدام و هر آنچه که لازم است را در مورد این فرشها قبل از خرید بدانید.
به چه فرش هایی فرش فانتزی می گویند؟
فرش فانتزی چیست و چه ویژگیهایی دارد که آن را از فرشهای کلاسیک جدا میکند؟ بدون شک این سوال شما و بسیاری از کسانی است که برای اولین بار نام فرش فانتزی به گوششان میخورد. این نوع فرش در واقع تحولی در صنعت فرشبافی برای پاسخگویی به سلایق مدرن و امروزی بود. بخش اصلی هویت فرش فانتزی طرحهای خلوت مدرن، در بسیاری موارد پرز بلند و رنگهای متنوع است. تا جایی که بسیاری فرش فانتزی را در رده مدرن و مقابل فرش کلاسیک قرار میدهند. البته نوآوری که ویژگی اصلی این نوع فرش است را میتوان در فرش دستباف و پر قدمت ایرانی چون گبه و خرسک هم دید.
معرفی انواع مختلف فرش های فانتزی
انواع فرش فانتزی موجود در بازار را میتوان بر اساس معیارهای مختلفی تقسیمبندی کرد. یکی از این معیارها اندازه و ابعاد است. فرش فانتزی در ابعاد مختلفی چون سه متری، شش متری و دوازده متری قابل تقسیم است. همچنین از الیاف مختلفی بافته میشود؛ با این وجود جنس اغلب فرشهای فانتزی موجود در بازار از پلیاستر است.
نکته دیگری که در مورد تقسیمبندی فرشهای فانتزی باید گفت، بر اساس نوع بافت و اندازه پرز چون شگی، شنل، فریز و … است. تنها معیاری که نمیتوان این نوع فرش را با آن دستهبندی کرد طرح است. از آنجا که طرحها مدرن و اغلب فارغ از فضای سنتی و کلاسیک هستند، تنوع بالایی دارند و قابل تقسیم به دستههای مشخص نیستند.
فرش شگی دقیقا چیست و چه مزایایی دارد؟
پرز بلند هم در فرش دستباف و هم در فرش ماشینی دیده میشود. در فرشهای دستباف به آن خرسک و در نوع ماشینی به آن شگی میگویند. اگر برای شما هم سوال شده که این نوع فرش فانتزی چیست و چه کاربری دارد، باید در پاسخ گفت که فرش شگی برای اولین بار نزدیک به ۶۰ سال پیش طراحی شد و چندان مورد استقبال جامعه قرار نگرفت، اما پس از گذشت چند دهه، استفاده از آن بسیار متداول شده است.
ویژگیهای فرش شگی
پس از معرفی کلی و شناخت فرش پرز بلند شگی، به بررسی تمامی ویژگیها و خصوصیات مهم این نوع فرش میپردازیم:
- جنس و الیاف فرش پرز بلند: در فرشهای شگی میتوان از نخ و الیاف با متریالهای مختلف استفاده کرد. چهار ماده اصلی مورد استفاده در تولید این فرشها پروپیلن، اکریلیک، پلی استر و پشم است که در این میان از پلی استر استفاده میشود. پرز در فرش معمولی اغلب ارتفاع ۱۱ میلیمتری دارد، در حالی که اندازه آن در فرشهای پرز بلند شگی تا ۳ برابر این مقدار هم میرسد.
- شکل ظاهری متنوع: اگر برای شما سوال است که اصلیترین ویژگی این نوع فرش فانتزی چیست؟ باید گفت تنوع بیپایانی در شکل ظاهری دارد؛ از دایره، مربع و بیضی گرفته تا شکل برگ درخت. همچنین از ظاهری براق با درخشندگی فوقالعاده برخوردار است.
- ابعاد و وزن فرش شگی: استفاده از پرز بلند باعث شده تا این تصور ایجاد شود که این فرش شگی وزن بسیار بالایی دارند. باید گفت که این طرز تفکر کاملاً غلط است. تراکم این نوع فرش در مقایسه با سایر فرشهای ماشینی بسیار کم است، به همین دلیل برخلاف تصور عموم، این نوع فرش نسبت به سایر فرشهای ماشینی وزن بسیار کمتری دارد.
مزایای خرید این نوع فرش فانتزی چیست؟
شگی یکی از انواع فرش فانتزی بوده که در بازار از فروش بالایی برخوردار است. دلیل این امر برخورداری از مزایای زیادی نسبت به رقبا است. برخی از این مزایا عبارتاند از:
- راحتی: فرش شگی یکی از بهترین فرشهای فانتزی از نظر راحتی به شمار میرود و پرز بلند دلیل این امر است. پرزها در این فرشها بسیار بلند هستند و هنگام نشستن و راه رفتن حس خوشایندی را به فرد منتقل میکنند.
- تنوع بافت و فضای استفاده: با توجه به تنوع بافت و ابعاد، میتوان از این نوع فرش در مکانها و فضاهای مختلف استفاده کرد. در این میان استفاده از فرشهای شگی زیر ۶ متر و به شکلهای مربع و مستطیل بیشترین محبوبیت را دارد.
- قیمت کم: قیمت فرش شگی به دلیل سادگی طرح و تراکم کم این نوع فرش مقرون به صرفه است.
معایب فرش شگی
قطعاً با توضیحاتی که در مورد ویژگیها و مزایای فرش شگی داده شد، دوست دارید بدانید که معایب این نوع فرش فانتزی چیست. حق با شما است، هیچ محصولی نیست که در کنار مزایا، معایب خاص خود را نداشته باشد. معایب این نوع فرش هم عبارتاند از:
- سختی شستشو: پرزهای بلند این نوع فرش مستعد جذب کثیفی و زباله است و کار را برای شستن آن هم سخت میکند.
- دوام کمتر: به دلیل تراکم کمتر، این نوع فرش در مقایسه با دیگر فرشهای ماشینی از دوام کمتری برخوردار است.
فرش شنل دقیقا چیست و چه مزایایی دارد؟
فرش شنل که با نام فرش بلژیکی هم شناخته میشود، یکی از انواع فرش فانتزی است. این نوع فرش نام خود را از نخ شنل که برای بافت آن استفاده میشود، گرفته است. وزن سبک و طرح مدرن و جذاب، این فرش را از سایر محصولات موجود در بازار جدا میکنند.
ویژگیهای فرش شنل
اگر میخواهید بدانید مهمترین ویژگیهای این نوع فرش فانتزی چیست، بهتر است به موارد زیر در هنگام خرید فرش دقت داشته باشید:
- طرح و گل برجسته: اولین و مهمترین ویژگی فرش شنل برجسته بودن طرح و گلهای آن است. همچنین برای بافت این نوع فرش از پرز کوتاهی استفاده شده است.
- جنس الیاف و نخ: نخی که برای طرحها و نقوش برجسته این نوع فرش استفاده میشود از جنس پلیپروپیلن و پلی استر است. برای زمینه هم از نخ شنل استفاده میشود که ظریفتر است و باعث میشود طرحهای آن برجسته دیده شود.
مزایای فرش فانتزی شنل چیست؟
اگر دوست دارید بدانید که مزایای این نوع فرش فانتزی چیست و چه مواردی آن را از سایر فرشهای موجود در بازار جدا میکند، کافی است از نزدیک آن را ببینید و دستی به آن بکشید. نکات مهمی که متوجه میشوید و جزو مزایای این فرش است عبارتاند از:
- سبک بودن: شانه و تراکم کمی دارند، برای همین بسیار سبک هستند و از نظر جابهجایی کار برای شما آسانتر میشود. همچنین از یک لایه لاتکس پشت آن استفاده میشود تا سبک بودن باعث لیز خوردن آن نشود. سبک بودن کار شستشوی فرش شنل را نیز بسیار راحت کرده است.
- نرم و لطیف بودن: شنل یکی از انواع فرش فانتزی بوده که اگر نخ مورد استفاده برای آن صد در صد اکرلیک باشد، بسیار نرم و لطیف است.
- زیبا و چشمنواز بودن: طرح برجسته و درخشش خاص این نوع فرش باعث شده است تا به یکی از فرشهای فانتزی محبوب و پرفروش تبدیل شود.
معایب فرش شنل چیست؟
بدون شک اگر بدانید که معایب فرش فانتزی چیست، کار شما برای انتخاب و خرید بسیار راحت خواهد شد. فرش شنل هم معایب خاص خود را دارد، از جمله:
- محدودیت در ابعاد: شاید این نوع فرش از نظر طرح بسیار متنوع باشد، اما فقط در ابعاد ۶ متری تولید میشود که استفاده از آن را برای فضاهای بزرگ سخت میکند.
- نیاز به مراقبت زیاد: به دلیل تراکم کم و نازک بودن نباید اجسام سنگینی چون تخت را روی آن قرار داد. همچنین برای شستشو نیز نباید از شویندههای قوی و اسیدی استفاده کرد؛ زیرا به شدت عمر این نوع فرش را کاهش میدهد.
جمعبندی
حال که میدانید فرش فانتزی چیست و چه مدلهایی دارد، کار شما برای خرید راحتتر است. همچنین با مزایا و معایب انواع فرش فانتزی آشنا شدهاید و میتوانید فرشی که با نیازهای شما همخوانی بیشتری را دارد انتخاب کنید. با این وجود اگر هنوز سوالی در مورد این نوع فرش در ذهن داشته یا به راهنمایی بیشتری نیاز دارید، مسئلهای که ذهنتان را به خود مشغول کرده است را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. همچنین میتوانید به بازار آنلاین فرش آریاس سری بزنید و تنوع انواع فرش فانتزی را ببینید.
سوالات متداول
۱- آیا فرش فریز هم جزو فرشهای فانتزی است؟
بله این نوع فرش پرز کوتاه و مدرن هم جزو فرشهای فانتزی است، با این تفاوت که بیشتر در محیطهای غیررسمی و دارای رفتوآمد زیاد استفاده میشود.
۲- دلیل اصلی محبوبیت فرش فانتزی چیست؟
نوآوری در طرح، ابعاد و شکل ظاهری، همچنین مطابقت بیشتر با فضاهای مدرن دلیل اصلی محبوبیت و فروش بالای انواع فرش فانتزی است.
۳- قیمت فرش فانتزی چقدر است؟
قیمت این نوع فرش به موارد مختلفی چون تراکم، طرح، ابعاد و نوع آن بستگی دارد. با این وجود نسبت به فرشهای دستباف و ماشینی با تراکم بالا از قیمت بسیار کمتر و مقرون به صرفهای برخوردار است.