اخبار فرش

فرش آنتی باکتریال به چه فرشی گفته می شود؟

فرش آنتی باکتریال چیست

فهرست

هیچ خانه ایرانی را نمی‌توان یافت که به فرش مزین نبوده و فرش عنصر اصلی در چیدمان آن نباشد. با توجه به این نکته بار ترافیکی و رفت‌وآمد زیادی روی هر فرشی در خانه وجود دارد که باعث آلودگی بیشتر آن می‌شود. اینجا است که شاید نام فرش‌های آنتی باکتریال به گوشتان بخورد و علاقه‌مند به خرید آن برای خانه باشید. اگر نمی‌دانید فرش آنتی باکتریال چیست، چگونه بافته می‌شود و استفاده از آن چه مزایایی دارد ادامه این مطلب را بخوانید. در ادامه این مقاله از وبلاگ آریاس ابتدا این نوع فرش را به شما معرفی خواهیم کرد. همچنین علاوه بر مزایای استفاده از فرش ضد حساسیت، به راه‌های مراقبت از آن نیز پرداخته‌ایم.

مجموعه ای از زیباترین فرش جفت دستباف را تماشا کنید.

فرش آنتی باکتریال چیست؟

با توجه به اینکه در تولید فرش ماشینی به‌جای نخ‌ها و الیاف طبیعی چون پشم و پنبه بیشتر از نخ مصنوعی چون آکریلیک استفاده می‌شود، میزان جذب آلودگی آن‌ها بسیار زیاد است. فرش‌های آنتی باکتریال که با نام کامل «فرش نانو آنتی باکتریال» شناخته می‌شوند یک انقلاب در صنعت فرش ایرانی و فرش‌های ماشینی برای کاهش این آلودگی‌ها به شمار می‌روند. همان‌طور که از نام آن پیدا است خاصیت ضد باکتری و ضد میکروب دارد. علاوه بر این خصوصیات دارای ویژگی ضد آب و ضد رطوبت است و برای همین بوی نم هم نمی‌گیرد.

با توجه به اینکه فرش ضد حساسیت به‌ هیچ‌وجه میکروب و باکتری را جذب نمی‌کند، در مقایسه با فرش‌های معمولی از نظر بهداشتی پیشروتر و قابل‌اعتمادتر است. شاید جالب باشد بدانید که این نوع فرش نه فقط در خانه که در محیط‌های پر رفت‌و‌آمدی چون مهدکودک‌ها، رستوران‌ها و … نیز کاربردی است.

فرش آنتی باکتریال چیست؟

 

ویژگی‌های فرش نانو آنتی باکتریال

شاید بپرسید که ویژگی فرش آنتی باکتریال چیست، اگر دوست دارید در مورد مشخصات این نوع فرش ماشینی بیشتر بدانید و بعد برای خرید آن اقدام کنید؛ بهتر است به موارد زیر توجه فرمایید:

  • این فرش نه تنها بوی آلودگی و کثیفی نمی‌دهد، بلکه به دلیل برخورداری از قابلیت‌هایی چون جاذب بو و ضدآب، بوی نم و رطوبت هم نخواهد داد.
  • این نوع فرش علاوه بر آنتی باکتریال بودن حساسیتی هم برای پوست ایجاد نمی‌کند. برای همین حتی با پوست‌های حساس نیز سازگار است.
  • به دلیل خاصیت دفع مایعات، لکه روی آن نمی‌افتد و مقدار کثیفی آن بسیار کمتر از فرش‌های معمولی و ماشینی دیگر است.
  • شاید جالب باشد بدانید که فرش آنتی باکتریال دوستدار محیط زیست هم به شمار می‌رود. این نوع فرش خاص و جذاب گاز سمی در محیط را به خود جذب می‌کند و با تابش آفتاب به روی آن گازها را تجزیه خواهد کرد.
  • ویژگی دیگر این نوع فرش که باید به آن اشاره کرد، برخورداری از ویژگی ضد قارچ است که به سلامت پوست کمک می‌کند.

 

طریقه تولید فرش آنتی باکتریال چگونه است؟

حال که می‌دانید فرش آنتی باکتریال چیست و مشخصات اصلی آن کدام است، شاید کنجکاو باشید در مورد نحوه تولید فرش ضد حساسیت هم اطلاعاتی داشته باشید. تولید این فرش در دو مرحله مهم انجام می‌شود که در ادامه هر کدام به ‌صورت مجزا توضیح داده شده است:

 

طریقه تولید فرش آنتی باکتریال چگونه است؟

 

مرحله یک: بافت فرش در کارخانه

در این مرحله، با روش‌های بافت فرش ماشینی در یک کارخانه، یک محصول معمولی و عادی مانند دیگر فرش‌های موجود در بازار تولید می‌شود. در واقع فرش تولید شده در این مرحله ویژگی‌های گفته شده را ندارد و مراحل دیگر کار است که به آن خاصیت آنتی باکتریال می‌دهد.

 

مرحله دو: استفاده از اسپری نانو

فرش ماشینی تولید شده به شیوه‌ رایج در این مرحله است که ضد حساسیت و آنتی باکتریال خواهد شد. به کل سطح فرش در این مرحله اسپری نو پاشیده می‌شود تا تمام زوایای آن به اسپری آغشته شود. استفاده از اسپری باعث می‌شود تا فرش معمولی به یک فرش ضد حساسیت تبدیل شود و در برابر آلودگی‌ها مقاومت داشته باشد. در واقع خاصیت آنتی باکتریال یک آپشن اضافی برای فرش‌های معمولی ماشینی است که در این مرحله به آن اضافه می‌شود.

 

چگونه باکتری ها از روی فرش آنتی باکتریال از بین می روند؟

عجیب به نظر می‌رسد که فقط با استفاده از یک اسپری نانو آلودگی و رطوبت در فرش جذب نمی‌شود؛ پس جالب است که بدانید روش حذف آلودگی از روی فرش آنتی باکتریال چیست. این اسپری به ‌عنوان یک لایه محافظ آب و رطوبت را در خود نگه‌ می‌دارد و با تابش نور به روی آن شروع به تجزیه رطوبت و آلودگی می‌کند. برای همین است که بوی رطوبت، خاک و هیچ نوع آلودگی نمی‌دهد.

 

چگونه باکتری ها از روی فرش آنتی باکتریال از بین می روند؟

 

مزایا و معایب فرش آنتی باکتریال

مزایای استفاده از فرش‌های نانو آنتی باکتریال برای هر محیطی بیشتر از معایب آن است. همین نکته باعث شده است تا خرید و استفاده از آن در محیط‌های مختلف پرطرفدار و محبوب باشد. با این ‌وجود به سوال مزایا و معایب فرش آنتی باکتریال چیست در ادامه پاسخ داده‌ شده است:

 

معایب فرش نانو آنتی باکتریال چیست؟

قیمت بالا یکی از مهم‌ترین عیوب فرش ضد حساسیت است. دلیل قیمت بالا به دلیل استفاده از اسپری نانو است. همچنین ابعاد فرش در قیمت آن اثر دارد؛ زیرا اسپری بیشتری نیاز دارد. البته با توجه به مزایایی که در ادامه اشاره خواهد شد، قیمت بالا، عیب صددرصدی نیست.

 

معایب فرش نانو آنتی باکتریال چیست؟

 

مزایای فرش آنتی باکتریال چیست؟

  • عدم جذب باکتری و میکروب: یکی از مهم‌ترین خصوصیات این نوع فرش که از نام آن هم پیداست و مکرر به آن اشاره شد، ضد باکتری و ضد آلودگی بودن است. این مزیت به‌خصوص برای آنانی که کودک خردسال یا افراد حساس و بیمار در خانه دارند؛ بسیار مهم است. اگر هم فردی حساسیت پوستی دارد، استفاده از فرش نانو در خانه نسبت به فرش‌های دیگر بیشتر توصیه می‌شود.
  • دوستدار محیط زیست: این روزها اقتصاد سبز و توجه به محیط زیست برای بسیاری از افراد و کشورها اهمیت زیادی دارد و کم‌کم به شکل یک فرهنگ در می‌آید. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، خرید فرش آنتی باکتریال قدم مهمی در این راه است.

 

راهکارهای مراقبت از فرش های آنتی باکتریال

یک فرش معمولی را باید از گردوغبار و کثیفی دور نگه داشت و روش شستشوی آن نیز چندان سخت نیست؛ اما اگر با توجه به ویژگی‌های گفته شده برای فرش ضد حساسیت، این سوال در ذهنتان نقش ببندد که راهکارهای مراقبت و شستشوی فرش آنتی باکتریال چیست، به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • در هنگام شستشو از مواد شوینده ملایم با PH خنثی یا فقط کف آن‌ها استفاده کنید.
  • از مواد شوینده و لکه بر قوی استفاده نکنید؛ زیرا خاصیت آنتی باکتریال آن را از بین می‌برد.
  • اگر لکه جوهر یا قهوه روی آن افتاد برای از بین بردن آن از ماست استفاده کنید.
  • برخی مواد آلی مانند نوشیدنی‌های گازدار، غذاهای دارای ادویه و … ممکن است به خاصیت آنتی ‌باکتریال فرش آسیب برساند؛ بنابراین، برای جلوگیری از ایجاد لکه و کثیفی روی فرش، بهتر است این‌گونه مواد را در نزدیکی فرش قرار ندهید.

 

راهکارهای مراقبت از فرش های آنتی باکتریال

 

جمع‌بندی

تحولات دنیای فرش، از این محصول که در گذشته صرفاً به ‌عنوان کف‌پوش خانه استفاده می‌شد، یک محصول خاص ساخته است. فرش آنتی باکتریال هم یکی از همین تحولات بوده که به خانه‌های ما راه پیدا کرده است. حال که می‌دانید فرش آنتی باکتریال چیست و مزایای استفاده از آن کدام است شاید علاقه‌مند به استفاده از آن در خانه باشید تا محیطی بهداشتی و سالم برای خانواده خود فراهم کنید، پس اگر سوالی در این مورد دارید با ما در میان بگذارید. و برای اطلاع از قیمت فرش از سایت ما دیدن کنید.

 

سوالات متداول

۱- چرا قیمت فرش آنتی باکتریال بالا است؟

اسپری نانو قیمت بالایی دارد و استفاده از آن به ‌عنوان یک آپشن روی فرش معمولی ماشینی باعث بالا رفتن هزینه خرید آن می‌شود.

۲- استفاده از اسپری نانو برای کودکان خطر دارد؟

خیر، اتفاقاً به دلیل ضد حساسیت بودن از نظر پوستی و تنفسی هیچ‌گونه خطری برای کودکان و خردسالان شما به همراه ندارد.

۳- آیا فرش دستباف را در خانه می‌توان به فرش آنتی باکتریال تبدیل کرد؟

خیر، همان‌طور که در بخش فرش آنتی باکتریال چیست اشاره شد، به دلیل قیمت بالای اسپری نانو و ملاحظاتی که برای استفاده از آن وجود دارد، این امر فقط برای فرش‌های ماشینی امکان‌پذیر است.

دیدگاهتان را بنویسید