مقالات در مورد شست و شوی فرش

بو دادن فرش : چرا فرش بعد از شستن بو می دهد؟

بو دادن فرش

فهرست

احتمالا حتما برای شما نیز پیش آمده است که پس از تحویل دادن فرش دستباف و ماشینی خود به قالیشویی و باز پس گرفتن آن شاهد بوی بد فرش پس از شستشو باشید. یک سوال مهم در اینجا شکل می‌ گیرد که چرا با وجودی که فرش شستشو داده و نظافت شده همچنان بوی بدی شبیه به بوی نم در فرش به مشام می‌رسد. در این مطلب با ما باشید تا ببینیم علت بوی بد فرش پس از شستشو چیست و چطور می توان نسبت به رفع آن اقدام کرد.

بوی بد فرش هنگام ورود به یک خانه یا هر فضای سربسته دیگر، می‌تواند تداعی حس ناخوشایند باشد یا تأثیر منفی بر روی افراد داشته باشد. علت این بو چیست؟ بوی بد فرش پس از شستشو دلایل متعددی دارد. همانطور که می‌دانید، باقی ماندن آب، نم و یا رطوبت در لابه‌لای بافت و تار و پود فرش از اصلی‌ترین دلایل ایجاد بوی بد فرش است. خوشبختانه برای از بین بردن بوی بد فرش راهکارهایی وجود دارد که اغلب افراد از آن بی‌اطلاع هستند. از همین رو در این مقاله سایت آریاس قصد داریم شما را با کارآمدترین روش‌های از بین بردن بوی بد فرش بعد از شستشو آشنا کنیم. پیشنهاد می کنیم از فرش عشایری دستباف دیدن کنید.

 

دلایل بوی بد فرش پس از شستشو

شستشوی نامناسب فرش به‌ویژه در روش شستشوی سنتی که اغلب در خانه انجام می‌شود، از دلایل مهم ایجاد بوی بد در فرش‌ها است؛ اما چنین مشکلی تنها به همین جا ختم نمی‌شود. در ادامه، به تمامی دلایل بوی بد فرش پس از شستشو اشاره کرده‌ایم:

دلایل بوی بد فرش پس از شستشو

 

عدم خروج صحیح کف از فرش

این از اصلی ترین دلایلی است که پس از شستشو همچنان بوی بد فرش را استشمام می کنید. در صورتی که فرش به خوبی با فشار آب شسته نشده و کفی که برای شستشو در آن به کار گرفته از داخل تار و پود فرش باقی بماند، پس از خشک شدن فرش همچنان بوی بدی از آن متصاعد می شود.

 

عدم خشک شدن صحیح فرش

یکی دیگر از مواردی که در اغلب اوقات در بررسی‌ های ما مشخص شده باعث انتشار بوی بد فرش پس از شستشو می‌ شود عدم خشک شدن صحیح فرش است. در واقع زمانی که فرش به طور کامل خشک نشده و هنوز حتی اندکی رطوبت داخل آن وجود داشته باشد، نوعی بوی نم از فرش به مشام می‌ رسد. این احتمال وجود دارد که شما متوجه نمناک بودن فرش نشده و ظاهر آن را کاملا خشک بدانید، در حالی که هنوز در لایه های عمقی تار و پود فرش کمی رطوبت وجود دارد و این باعث بوی بد فرش پس از شستشو می شود.

از این رو همیشه لازم است بیش از آن چیزی که در تصور شماست برای کاملا خشک شدن فرش منتظر مانده و اجازه ندهید هیچگونه نم و رطوبتی در لابلای تار و پود آن وجود داشته باشد.

 

شستشوی فرش به روش سنتی

در شستشوی سنتی فرش از آب در حجم بالا استفاده می‌شود که شاید در نگاه اول به تمیز شدن فرش کمک کند، ولی جذب بیش از حد آن در فرش، نفوذ به لایه‌ها و بافت‌های زیرین فرش و در نهایت عدم تبخیر رطوبت از ساختار فرش پس از شستشو، بوی نامطبوع ایجاد می‌کند.

شستشوی فرش به روش سنتی

 

باقی ماندن اثرات شوینده در بافت فرش

گاهی مواد شوینده دردسرساز می‌شوند و به جای رایحه مطبوع، بوی ناخوشایندی به فرش می‌دهند. اگر پس از شستشوی فرش، مواد شوینده را به خوبی از بافت فرش پاک نکنید، فضایی برای رشد قارچ و باکتری فراهم کرده‌اید. در این شرایط، تولید بوی نامطبوع رویداد دور از ذهنی نیست.

 

عوامل محیطی

از دیگر علت بوی بد فرش پس از شستشو می‌توان به موقعیت نامناسب فرش در خانه، آب و هوا، جنس فرش و فعالیت‌های روزانه‌ای که بر روی فرش انجام می‌گیرد، اشاره کرد. به‌ عنوان مثال اگر فرش به صورت مداوم در معرض آفتاب باشد، می‌تواند بوی نامطبوع تولید کند. همچنین فرش آشپزخانه که با رطوبت و اثرات مواد غذایی بیشتر در ارتباط است، سریع‌تر دچار بوی ناخوشایند خواهد شد.

 

قرار گرفتن بیش از حد فرش در مجاورت آفتاب

یکی دیگر از عواملی که به ظاهر کم اهمیت به نظر می رسد، اما در بسیاری از مواقع باعث انتشار بوی بد فرش پس از شستشو می شود قرار گرفتن بیش از حد فرش در مجاورت آفتاب است.

همان طور که در بالا اشاره کردیم که ماندن رطوبت داخل فرش باعث انتشار بوی بد از آن خواهد شد، اما از طرفی دیگر قرار گرفتن طولانی مدت فرش مجاورت نور خورشید و آفتاب نیز خود باعث بوی بد در تار و پود فرش می‌شود. از این رو اهمیت زیادی دارد که فاصله زمانی مناسب برای پهن کردن فرش در هوای آزاد و مقابل نور خورشید را در نظر گرفته و از این فاصله زمانی نه کمتر و نه بیشتر فرش در این موقعیت قرار ندهید.

اگر به دنبال زیبا ترین مدل های فرش دستباف هستید میتوانید با کلیک بر روی لینک از محصولات دیدن کنید.

 

روش های از بین بردن بوی فرش پس از شستشو

بوی بد فرش بسیار آزاردهنده است، ولی چاره دارد. روش‌های متعدد و گوناگونی وجود دارد که در از بین بردن بوی فرش موثر هستند، اما در اینجا شما را با بهترین راهکارها و اثربخش‌ترین آن‌ها آشنا خواهیم کرد:

روش های از بین بردن بوی فرش پس از شستشو

 

خشک کردن کامل فرش

یکی از اصلی‌ ترین راهکار هایی که همیشه اتفاقاً به سادگی نیز انجام می‌شود ،خشک کردن کامل فرش است. اگر شما موقعیت‌ آن را دارید فرش را روی یک بند رخت یا چیزی شبیه به آن آویزان کرده و اجازه دهید که کاملا خشک شده و تمام رطوبت آن خارج شود. در غیر این صورت می توانید از فاصله دور از سشوار کمک گرفته تا تمام مساحت فرش را به خوبی خشک کنید.

 

استفاده از جوش شیرین

روش دیگر استفاده از جوش شیرین برای رفع بوی بد فرش، کافی است مقداری جوش شیرین را روی فرش بریزید و بگذارید برای مدت ۳ تا ۴ ساعت باقی بماند. پس از آن از جارو برقی با قدرت مکندگی بالا کمک گرفته و به طور کامل مساحت فرش های یک تا دو بار جارو بکشید تا کاملا جوش شیرین ها از سطح آن پاک شوند.

استفاده از جوش شیرین ابتدایی‌ترین و راحت‌ترین روشی است که برای از بین بردن بوی فرش پیشنهاد می‌شود. در این روش مقدار زیادی جوش شیرین را در قسمتی که دارای بوی نامطبوع است بریزید و سپس با استفاده از جارو یا برس، آن را به خورد فرش بدهید. بعد از ۲۴ ساعت، جوش شیرین خشک شده را از روی فرش تمیز کنید. در مرحله بعدی، آب و سرکه را در محل‌هایی که به جوش شیرین آغشته شده، بزنید. درنهایت با شامپو و دستمال به طور کامل محل را تمیز کنید و اگر امکانش هست آن را کامل خشک نمایید.

 

استفاده از گیاه اسطوخودوس

برای به کار بردن این گیاه جهت رفع بوی بد فرش باید کاملاً ساقه و گل های آن را خرد کرده و به شکل پودر در بیاورید. سپس این گیاه را روی فرش پخش کرده و بگذارید برای یک ساعت باقی بماند و پس از آن دوباره از جارو برقی با قدرت مکندگی بالا کمک گرفته و به خوبی گیاه اسطوخودوس را از روی فرش پاک سازی کنید.

اسطوخودوس روش دیگری است که می‌تواند در رفع بوی بد فرش معجزه کند. اسطوخودوس یک خوشبوکننده طبیعی بوده و در خط اول مبارزه با بوی بد فرش قرار دارد. در این روش، پودر اسطوخودوس را با جوش شیرین مخلوط کنید و در مناطقی که بوی بد دارند، بریزید. حدود ۳۰ دقیقه الی ۱ ساعت منتظر بمانید و سپس محل را به طور کامل تمیز کنید.

استفاده از گیاه اسطوخودوس

 

بوراکس

بوراکس ماده‌ای بی‌خطر و غیرسمی است که شاید تا به حال نام آن را نشنیده باشید. این ماده در دسته نمک‌های قلیایی قرار دارد و می‌تواند به تنهایی در از بین بردن بوی بد فرش موثر باشد. بوراکس را می‌توانید از فروشگاه‌ها و هایپرمارکت‌های مختلف تهیه کنید.
در این روش، مانند سایر روش‌ها مقداری بوراکس را در محل مورد نظر بریزید و مدتی صبر کنید؛ سپس به طور کامل آن منطقه را تمیز کرده و برای خوشبوسازی، از اسطوخودوس کمک بگیرید.

 

لیمو ترش

استفاده از لیمو ترش یکی از روش‌های رایج و سنتی برای مقابله با بوی بد فرش پس از شستشو است. کافی است لیمو ترش را در قسمت‌های بدبو بمالید تا میکروارگانیسم‌هایی که باعث ایجاد بوی ناخوشایند شده‌اند، نابود شوند.

 

مواد شوینده صنعتی

واقعیت این است که استفاده از روش‌های خانگی و سنتی، همیشه موثر نیستند! گاهی نیاز است که دست به دامن روش‌های صنعتی شویم تا تأثیرگذاری سریع آن را مشاهده کنیم. شوینده‌های صنعتی می‌توانند با قدرت پاک‌کنندگی بالا، در رفع بوی بد فرش موثر باشند. با بررسی جنس فرش خود مواد شوینده را با دقت انتخاب کنید و حتما از فروشنده مشاوره‌های ضروری را بخواهید.

مواد شوینده صنعتی

 

پاک‌کننده آنزیمی

امروزه استفاده از آنزیم‌ها برای از بین بردن لکه و بوی بد فرش مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. آنزیم‌ها کاتالیزگرهایی هستند که سرعت واکنش شیمیایی را افزایش می‌دهند.

 

استفاده از گل یاسمن

گل یاسمن دارای عطر و بوی خوش است و در صورتی که آن را نیز همین طور پودر کرده و روی سطح فرش پراکنده کنید، می توانید به رفع بوی بد فرش کمک نمایید.

 

چطور از ایجاد بوی بد فرش پس از شستشو جلوگیری کنیم؟

برای پیشگیری از ایجاد بوی نامطبوع در فرش و رفع بوی بد فرش بعد از شستن، پیاده‌سازی روش‌های زیر می‌تواند مفید باشد:

  1. در هنگام شستشو ترجیحاً از شامپو فرش و مواد شوینده به مقدار کم استفاده کنید؛ زیرا باقی ماندن شامپو و شوینده در بافت فرش می‌تواند باعث ایجاد بوی نامطبوع در فرش شود.
  2. در صورت برخورد هر نوع مایعات با فرش، به سرعت آن را تمیز و خشک کنید. باقی ماندن طولانی‌مدت مایعات در بافت فرش اصلی‌ترین دلیل ایجاد بوی ناخوشایند است.
  3. پس از شستشوی فرش آن را به خوبی خشک کنید تا آب و رطوبتی در آن باقی نماند. توجه داشته باشید که جنس فرش در مدت زمان خشک شدن آن بسیار موثر است؛ یعنی هرچه فرش ضخیم‌تر باشد، دیرتر خشک می‌شود.

چطور از ایجاد بوی بد فرش پس از شستشو جلوگیری کنیم؟

 

کلام آخر

بوی بد فرش یکی از چالش‌های رایجی است که پس از شستشو رخ می‌دهد. در این مقاله از سایت آریاس شما را با علت بوی بد فرش پس از شستشو و روش های از بین بردن بوی بد فرش آشنا کردیم. باقی ماندن رطوبت در فرش و پاک نکردن مواد شوینده از روی آن، اصلی‌ترین دلیل بوی ناخوشایند در فرش‌ها هستند. اگر فرش خود را به روش سنتی می‌شویید، حتما برای خشک شدن کامل آن تدبیری بیندیشید.

شما چه تجربه ای از شستشوی فرش و همچنین انتشار بوی بد فرش داشته و چطور مشکل را حل نموده اید؟ تجربیات و نظرات خود در این باره را با ما و دیگر کاربران وبسایت آریاس در میان بگذارید. پیشنهاد میکنیم با کلیک بر روی لینک مقاله چطور فرش نجس را پاک کنیم؟ را نیز مطالعه کنید و اطلاعات بیشتری به دست آورید.

دیدگاهتان را بنویسید